torsdagstankar

förmiddagen har spenderats i skolbänken. Måttligt road av kommande kursens innehåll och upplägg, men man kan ju inte få allt här i världen. Snart sommarlov, får väl se det så :)
På väg från tåget till skolan kom jag å tänka på en sak som jag alltid gör. Det är ju nämligen så att det alltid, överallt finns folk som inte kommer i tid. I synnerhet på sådana ställen som tågstationer, huruvida det beror på personen i fråga eller om han/hon bara missat bussen och fick ta en som gick en minut senare, det vet jag inte. Hur som helst så leder den sena ankomsten i princip alltid till att det kommer en panikslagen määniska springande, med andan i halsen, rosor på kinderna och kappan fladdrande. Personen springer och springer och när personen i fråga väl har tåget inom räckhåll så stängs dörrarna. Tillbaka till det jag egentligen ville säga, det är nämligen så att jag i princip alltid måste följa hela det här förloppet med blicken, jag måste ju bara få se upplösningen "hann hon?" "öppnade de dörrarna för honom?" Jag tror att SJ har en inbyggd "när-dörrarna-väl-har-stängts-går-det-inte-att-öppna-dom-igen"-funktion. För där kan de stå frusna på utsidan och banka, på insidan står en varm leende konduktör och vinkar farväl. Så jäkla okäckt! Men varför denna besatthet av att följa hela händelseförloppet, från min sida alltså?
Förra veckan nån gång råkade jag ut för detsamma, med ett undantag - jag hann!
Jag satt i bilen och värmde mig i väntan på tåget, såg tåget pysa in på stationen, så jag stegade ur bilen. Då upptäckte jag till min förskräckelse att de bytt spår just denna morgon!! Vi har liksom två tåg och det händer ytterst sällan att de byter och om de gör det så brukar alla tåg gå från det spår vars sida jag nu stod på. PANIK!!
jag tog det långa benet först och gjorde en rejäl språngmarsch förbi stationshuset, under järnvägen och uppför trappan. (i ungefär halva trappan höll jag på att kollapsa så snabbt jag sprang)
Får syn på tåget när jag kutar mina sista trappsteg och vad ser jag?! dörrarna stängs. "Jaha, tänkte jag, nu är jag ett sånt där jävla fån som ska stå här och böla över ett missat tåg, Jag missar skolan eftersom nästa tåg går om två timmar, jag missar sushin, fan också"  men då! Då ser jag honom, föraren har huvudet utanför fönstret och säger "jaha du" och ler lite, samtidigt som han trycker på den magiska "jag-kan-öppna-för-dig-fast-du-är-sen-bara-för-du-är-så-söt" haha, nåt skumt var det iallafall, för jag kom med tåget, dock halvt död, genomsvettig och flåsande som en flodhäst, men åkte tåg gjorde jag och sushi fick jag!

Jag överraskade mig själv imorse. Gick till skolan i min egen lilla värld. Såg en ung tjej i sin flashiga BMW, hon skulle fickparkera. Körde fram, rattade, backade bak, men oj  vad hon bedrog sig, backade rätt upp på trottoaren! och plötsligt hör jag från MIN mun "HA!" Skojar du att jag blev paff? men jag tyclte faktiskt det var lika gott till henne, så det så!

Kom hem med tåget, går under järnvägen och bakom mig hör jag klackadojjor och två manliga röster som pratar på en inte-här-ifrån-utan-från-ett-mycket-finare-ställe-dialekt, typ stockholmska. De går där och tror de ser viktiga ut med sina klackaskor, stora märkeskopiajackor och portföljer. Visst, de kunde sett viktiga ut om det inte vore för den slarviga frisyren, den gigantiska lösprillan under läppen och de snusfärgade tänderna, säkert skitviktiga faktiskt!
"Kom du genom stan...öhh. byn, nej jag menar körde du genom samhället eller??"  Daaah!
Jaja tänkte jag, tragiska pojkar som leker vuxna (så kändes det)Sen gick jag vidare till min bil. körde runt posthuset och bort i rondellen. Vem står där i sin Volvo V70 (obs! sveriges vanligaste bil - där fick ni) jo där i sitter alltså de här två förvuxna bebisarna och kör UT FRÅN DET ENKELRIKTADE! Gatan är alltså ENKEL-riktad, det betyder att man enbart får köra på det ena hållet. Vad är det som gör att vissa tror att de får köra som de vill bara för att de pratar dialekt och kör Volvo V70? Sånt stööör mig.
Det var väl mitt tillskott til dagens i-landsproblem, eller som my love säger dagens i-världsproblem :)

Nåja, nu är jag på jobbet så det är väl dags att...hmm. Jobba!

Sakna sakna


ett litet rött paket...

Igår var det som alla säkert vet "kärlekens dag".
Jag är inte så imponerad av Alla hjärtans dag faktiskt, bara en massa press om allt man ska handla, "hur man bäst skämmer bort sin älskling" etc. Så vi hade bestämt oss för att bojkotta kalaset och bara äta god mat och ta det lugnt.
Jo men visst, "jag vet att vi inte skulle, men..." och så fick jag iallafall en fin blomma.
Jaha ja, och jag som för en gångs skull faktiskt höll mig till det vi bestämt hade ingen blomma och ingen paket med mig...men det löste sig ändå, fick hit sakerna med hjälp av familjen:)   

                                                           detta var alltså en del av paketen iallafall
                  image15
                                                                                         visst är den fin?



Nåja, vi åt jättegod mat, tittade på en halvfilm (sen var klockan mycket) men innan dess var vi minsann flitiga.
Vi var nämligen ute på en cykeltur med hundarna.
Detta var Gizmos första cykeltur och det gick i princip som en dans, han tyckte det var skoj!
Kaja var kanske inte lika imponerad av att cykla, men visst sprang hon på bra!

                     image14



Idag är det fredag! Bästa dagen ever!
Ringde till veterinären nu imorse och fick tid redan idag. Så idag är det dags för Giz att få sin vaccination och dessutom få örat kollat, nån slags infektion gömmer sig där inne :(
Ikväll är det middagsbjudning, mp3fixande, hundvandrande och kanske en bilstädning som står på schemat. Har jag tur kan jag även lägga händerna på min nya dator ikväll *vill*. Ska bli skönt att slippa denna, visst, den har varit en trogen vän, haha, men nu har det gått för långt. Det är med nöd och näppe + massa suddande som jag kan skriva detta inlägg utan en massa "c" överallt. Kcunde likca gärcna scett utc scåhcär...haha.

Tack Jönsson för designen, den är superfin!


svenskarna..ett tackande folk

Stod bakom en man i kassakön på hälsokostbutiken idag. Han skulle köpa ett armbågsskydd på order av sin fru.
Butiksbiträdet letade upp ett, mätte hans armbåge och hittade till slut rätt storlek.
Hela konversationen började med att han tackade för att hon hittade rätt storlek. Då var kvinnan i butiken snabb att tacka för att han ville handla av henne.
De stegade fram till kassan och kvinnan sa "det blir 69 kronor tack"
"Jaha tack" tack sa han och räckte fram en hundralapp.
"Tack" sa kvinnan, vaddå tack? tack som i "tack för att du betalar och inte stjäl" eller?
Hon gav mannen sin växel, varpå han tackade så väldigt. För vad? För att han fick tillbaka SINA överblivna slantar?
Oohh ja,  jag glömde ju att han även tackade för kvittot OCH för att han fick sin påse med armbågsskyddet i. Som i "tack för att du ger mig det som jag betalat för så jag får med mig det hem och inte bara kastat pengarna i sjön"!?!?
Naturligtvis tackade butiksbiträdet för att han tackade. När de sedan stegade ur affären var kvinnan bakom disken kvick att lägga till ett "tack och hejdå", varpå mannen naturligtvis tackade igen och gick ut genom dörren.
Hur i hela fridens namn kan det komma sig att vi tackar för precis allting? Visst, lite artighet och hyfs har ingen dött av, men ibland kan man nästan tro att människor tackar för att de ens får existera. Om ni någon gång tar er tid eller får tillfälle att studera människor ute i samhället så ska ni få se vad jag menar.
Säg tillexempel att en kvinna står och tittar på kläder vid ett ställ och någon ouppmärksam person kommer och antingen bufflar rakt in i kvinnan, eller kanske bara "råkar" köra på denna med kundvagnen. Vem är det oftast som ber om ursäkt? Jo jag tror att det är kvinnan som blir bufflad eller påkörd som vänder sig om och ler lite oskyldigt "oj, ursäkta". Ursäkta för vaddå? Ursäkta mig för att du inte ser dig för?? Ja, jag säger då det. Svenskarna är nog lite väääl hövliga ibland, kalla det dumsnäll eller vad du vill.

Har iallafall tränat hund idag. Gick relativt bra. Gizmo är duktig, det är bara det att jag inte är det. Jag tänker för mycket, oftast på fel saker, står fel, vrider fel...tja, nåt mer? men men, jag är ändå rätt nöjd. Zacko fullkomligt älskar agility och hoppar mer än gärna, kul!!

nu kallar duschen

over n out


omotiverad, rastlös och trött i huvet

kl 00.50

hänger det ihop?
kanske inte med varandra, eller jo, det är skolan som förenar de tre. Skolan är för tillfället den till synes outtömliga källan till all tristess och livlöshet. Jag har insett att jag inte längre känner för att plugga, WOW redan? Hur många känner egentligen för att plugga? Jo jag vet, det finns dom som faktiskt tycker det är berikande och till och med roligt, jag tillhör dock inte denna tappra skara. Jag tillhör dem som står på ruinens brant och undrar när marken man står på ska ge vika. Just i detta ögonblick kan jag önska att jag vore Jörgen, allas vår Jügge. Min mento på gymnasiet som utan minsta uns av präktighet berättade att han minsann läst på universitet i hela 8 år. Hörde ni? ÅTTA ÅR? För att han tyckte det var sååå kul! Sen var han också den mest allmänbildade människan jag någonsin träffat och jag kommer förmodligen aldrig träffa någon i hans kaliber under min livstid. Jag är imponerad, impressed!
Det skulle väl vara enda anldningen till att jag skulle kunna känna lite motivation då, för att bli allmänbildad. För är det nåt jag inte är så är det just det.
Sen vore det klart synd och skam på torra land att hoppa av utbildningen med knappt ett år kvar, då kan man ju tala om slöseri med tid. Btw så slösar jag dyrbar tid just för tillfället, egentligen finns det bara två alternativ till hur denna dyrbara tid skulle utnyttjas för att rättfärdiga den sena timmen. Det ena vore att plugga, läsa, skriva, what ever, nåt som har med min organisationsuppgift att göra. Det andra alternativet vore att sova. MEN, jag är inte särskilt trött och jag är inte alls sugen på att plugga...så jag bloggar, goddag yxskaft.

Dagen har spenderats framför datorn, japp, jag har skrivit en del på min uppgift.
Jennie kom förbi, den sötisen, hon ko inte bara förbi, hon hämtade även min bil och körde ner till macken och tvättade den! Det kallar jag service. "Jag kan ju lika gärna göra det om du behöver plugga" Dagens blomma till dig.

Senare vankades en tripp med djuren, alla tre. Ovanligt lugn och trevlig promenad, skönt.

Tittade på QX-galan också, mycket bra.

Kom hem. Pratade lite med mamma, inget märkvärdigt men dock. Begav mig upp på mitt flickrum. Är det nåt jag inte tycker om så är det att ha ett flickrum. Det är även det en följd av mina studier. För att värna om min framtida ekonomiska situation bor jag alltså hos mina föräldrar...mitt eget val kan tyckas, japp, men alternativet är inte så lockande heller. Ta sura lån, alltså leva på lånade pengar som jag sedan ska betala tillbaka i åravis? Njae, föga lockande.
Väl uppe på flickrummet åkte borstarna fram. Jag vet inte varför min älskade hund alltid väljer att gå till frisören fram emot småtimmarna? ;) nån som vet? Kan visserligen bero på att både jag och min hund är nattmänniskor. Sådan matte sådan hund. Vi lever liksom upp framåt kvällningen, till mångas förtret, så även mitt eget. What to do?
Ett litet tillägg, det där med sådan matte sådan hund stämmer i många lägen, ett undantag är dock tålamod, min hunds urusla tålamod speglar på intet sätt hans mattes, deal?

Jaja, jag får väl skriva liiite på min uppgift innan John Blund anländer till flickrummet i Wisseltofta....

Over 'n out


eftersom det inte ville publiceras i natt så får jag ju göra det nu. Undrar om det var en protest för att klockan var för mycket eller för att jag skrivit ett så tråkigt inlägg?
nåja, här kommer det

En förvirrad kväll

Mmmm

Idag har jag inte gjort så fasligt mycket
Mest bara degat och gjort sånt som man gör när man egentligen borde göra nåt helt annat. Hade jag varit hemma hade jag förmodligen städat alla min byrålådor, dammat minsta lilla detalt och kanske skurat badrummet med en tandborste...nu var jag inte hemma så det blev mest att gå ut med hundarna, sitta och fastna framför datorn, tugga en massa tuggummi och diska...sånt som man kanske gör vanligtvis visserligen, men när man egentligen borde sitta och plugga så gör man allt det här andra i mycket större utsträckning, typ en hel dag. Visst jag läste väl en tio sidor eller nåt i boken, så det är ju alltid nånting, men egentligen borde jag ha läst minst 50 sidor, helst skrivit tre-fyra blad och kommit fram till några bra slutsatser. Men vem orkar göra det när man vet att det är 1,5 vecka kvar innan inlämning? Jag kan inte det. Jag måste ha lite eld i baken för att få fart på skrivandet.
Det är helt värdelöst jag vet, men det har alltid funkat hittills. Inte för att skryta eller låta präktig, men under min tid på universitetet så har jag hittills inte haft en enda omtenta....jag är faktiskt ganska stolt för det :)

Det här med förvirringen inträffade lite senare under kvällen när jag skulle ge mig på att träna agility. Två förvirrade själar skulle samarbeta, dvs jag och Gizmo. Det gick väl sådär. Eller ja, hyfsat kanske man kan säga. Först gjorde jag bort mig och glömde helt vart jag skulle, vilket såklart resulterade i att Gizmo blev lika förvirrad som jag..hmm. Sen gjorde han bort sig, minns inte riktigt med vad men jag tror han stack en bit bort...men men. Vi har mycket att lära oss båda två, tur att vi lever inpå en ilsk och väldigt detaljmedveten (som hela tiden skall påpekas) instruktör ;)
Undrar vem det kan vara? Haha

Nu sitter jag här som en av Sveriges mest flottiga..och bör verkligen gå och duscha, vilket jag också ska, när vi har ätit glass och bär, smaskens

over n out

i träningsvärkens förlovade land

där befinner jag mig just nu
är stel som en pinne i hela kroppen
känner mig verkligen som en gammal tant
har spelat cup idag
heeeela dagen
är verkligen jättetrött nu
men fan
vi var duktiga idag
spelade fem matcher, men släppte bara in 2 mål!! Gjorde iofs inga men va fan
det är bättre än på mycket länge
undertecknad missade ett antal chanser
såå störigt!
men man kan ju inte göra allt ;)

undrar när man blir för gammal för att spela fotboll ;) blir man det?
vi får väl se hur det blir nu i år
antagligen inget lag
Kjell envisas
men tror det kommer resultera i att vi inte har några spelare kvar
Han är ju rolig den mannen
nu när han inser att det inte kommer att bli nåt damlag
då jäklar
då går maskinerna för högvarv
allt ska fixas, lösas
det spelar ingen roll hur
det ska bara lösas
det skulle de ha tänkt på för längesen

"ja vi har ju agerat för sent, vi skulle ha börjat mycket tidigare, kanske t.o.m i december"

haha,  december?  jo det är ju fint. och vad skulle det ha gjort för skillnad?
blö på alltihop

nu orksar jag inte skriva mer...ska nana kudden

idag är det våran dag! oj vad tiden går fort när man är lycklig

would you die for the one you love?...

RSS 2.0